VVD stelt vragen over onveilige verkeerssituatie Kerkstraat

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 5 november jl. heeft de VVD vragen gesteld aan de wethouder over de verkeersveiligheid van de Kerkstraat. Door de wegwerkzaamheden aan de Melkweg, wordt het verkeer nu omgeleid door de Kerkstraat en dat leidt tot veel onveilige situatie op de pas opgeleverde “Fietsstraat”, die dit gedeelte van de Kerkstraat nu is.

De VVD vraagt zich af of het verstandig is om het verkeer dat anders via de Melkweg rijdt, nu om te leiden door de Kerkstaat. Dit brengt heel veel extra drukte en onveilige situaties met zich mee. Buurtbewoners klagen dat zij zien dat voetgangers bijna van “hun sokken”  worden gereden, dit ook doordat het oude trottoir verdwenen is.

Naast deze onveilige situaties klagen veel buurtbewoners ook over de onduidelijkheid in de voorrangsregels op de ‘Fietsstraat’ en dat de putdeksels nog steeds niet zijn veranderd. Bewoners geven aan dat het een keer ‘mis’ zal gaan en hopen dat de wethouder snel maatregelen zal nemen om hier een einde aan te maken.