De VVD-fractie Huizen steunt extra subsidie verzoek Stichting Oldtimers Huizen voor de organisatie in 2016

Het afgelopen jaar heeft de Stichting Oldtimers Huizen een fantastisch evenement neergezet bij Het Nautische Haven Kwartier. Er werden 330 deelnemers ingeschreven en ongeveer 20.000 bezoekers ontvangen.

Hiermee is Huizen op een zeer positieve manier regionaal in het nieuws gekomen, want lang was de colonne mooie Oldtimers die door het Gooi trokken voor een uitgebreide rit.

Naar de menig van de VVD Huizen heeft dit evenement de potentie om regionaal uit te groeien tot een enorme publiekstrekker, juist in dat gedeelte van Huizen waar we graag evenementen willen organiseren. De VVD zal dan ook het verzoek van deze Stichting ondersteunen bij de wethouder, tijdens de financiële raadsvergadering die as donderdag 29 oktober zal worden gehouden. De Stichting Oldtimers vraagt € 5.510,- extra voor de organisatie van het evenement in 2016. De VVD vindt dit evenement dusdanig belangrijk en (boven) regionale mogelijkheden hebben, dat dit relatief, kleine extra subsidie verzoek gehonoreerd zou moeten worden door het college. Jessica Prins: “ het is opmerkelijk dat deze stichting met een relatief kleine begroting zoveel mensen op de been weet te brengen en zo’n positieve uitstraling heeft. Dit soort evenementen moeten we koesteren en als gemeente zo goed mogelijk faciliteren”.