Zo snel mogelijk Foodtrucks op de Zomerkade en Kop Aanloophaven

Gisteren heb ik mijn eerste motie ingediend die, na de vergadering van Fysiek Domein van drie weken geleden, als idee samen met het CDA is ontstaan om aandacht te vragen voor het op korte termijn plaatsen van foodtrucks op het strand aan de zomerkade en op de kop van de aanloophaven. Het strand is voorzien van 2 foodtruck plekken, die na een aanbestedingsronde in 2023 kunnen starten. Zonde om de mooiste plekken van Huizen aan het water niet eerder wat meer recreatieve waarde mee te geven.

Tijdens de motie bespreking heb ik ook mijn eerste debat ervaring bij de raadsvergadering opgedaan. Genoten van de dynamiek en veel geleerd van de kleinste opening die een oppositie partij vond om bezwaar te maken. Alert zijn op de kleinste details heb ik in een steile curve geleerd. De motie is met ruime meerderheid van de Raad aangenomen, alleen de PvdA, GroenLinks en SGP stemde tegen. Mooi resultaat! En nog mooier dat het College er direct mee aan de slag gaat om binnen de mogelijkheden van de wet invulling te geven aan onze vraag.

Als raadslid sta ik natuurlijk achter het ‘laten bruisen’ van Huizen en hiermee is een eerste stap gezet. Er volgen er meer J.