VVD Huizen is blij met de aanstaande uitbreiding van de camperplaats

Tijdens de vergadering van de Commissie Fysiek Domein van 16 februari jl. is het voorstel voor uitbreiding van de camperplaats besproken. Een lang gekoesterde wens van de VVD Huizen komt hiermee in vervulling.

De uitbreiding van het aantal camperplaatsen met 6 extra plekken (van 8 naar 14) en belangrijker nog, de uitbreiding van de voorzieningen; stromend water en een sanitair loospunt, worden met dit voorstel gerealiseerd en daar is de VVD trots op. “ Binnenkort kan onze mooie gemeente meer plekken en betere voorzieningen bieden aan camperaars die hier graag een aantal dagen willen verblijven”, aldus Raadslid Jelle Bartlema van de VVD .

Al in 2018 heeft de VVD ideeën aangedragen voor een uitbreiding van de camperplaatsen in Huizen met goede voorzieningen. Bartlema: “wij constateerden dat er regelmatig veel meer campers op de camperplaats aanwezig waren dan de officieel toegestane acht. Blijkbaar is het een populaire plek en dat werd ook beaamd door de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC). Door dit antwoord hebben wij het college gevraagd een onderzoek te doen naar de mogelijkheden om uit te breiden. Het NKC hebben we om advies gevraagd over de beste manier om de uitbreiding op een kostenneutrale wijze te realiseren. En kijk waar we nu staan: het is nu zo goed als gerealiseerd, en dat is super mooi om te zien.”

Deze uitbreiding zorgt voor een passende impuls aan het toerisme in de gemeente. Het is goed voor het imago als gastvrije gemeente en het draagt ook bij aan de lokale economie door meer bestedingen bij winkels en restaurants in de gemeente. Uiteindelijke een mooie win-win situatie aldus de VVD Huizen.