Jeroen Ribberink dient motie in voor ondersteuning buurtinitiatief om ophaalbrug te verlichten

Tijdens haar vergadering van 8 november jl. heeft de Raad unaniem een motie aangenomen die vreemd aan de orde was ingebracht door VVD-er Jeroen Ribberink. De motie riep het College op om de omwonenden van de ophaalbrug bij de Aanloophaven te ondersteunen in hun eigen initiatief om de ophaalbrug feestelijk te verlichten gedurende de  komende donkere wintermaanden.

Jeroen: “de groep enthousiaste buurtbewoners hebben zelf al heel veel  onderzocht en geregeld, zoals de verlichting, de steigers om de verlichting op te hangen en de vrijwilligers om het onderhoud te doen. Het enige dat nog nodig is vanuit de gemeente, is wat hulp met betrekking tot de randvoorwaarden, zoals een snelle afhandeling van een eventuele vergunningprocedure. Het is een prachtig initiatief dat het verdient om vanuit de gemeente te laten zien dat we proactief en snel kunnen handelen bij dergelijke initiatieven”.

Vanuit de VVD wensen wij de buurt veel succes en plezier bij het aanbrengen van de verlichting, wij blijven ons betrokken houden via de maandelijkse brugborrels van Vaarkracht en hopen dat er veel publiek zal zijn op het moment dat de verlichting voor het eerst aan zal gaan!