Oliebollen verkopen op zondag 31 december 2017, mag dat wel in Huizen ?

Wat zijn de mogelijkheden voor sportverenigingen, kerken, winkels en andere maatschappelijke organisaties om oliebollen (en uiteraard appelflappen) te verkopen op zondag 31 december 2017 aan inwoners van Huizen?

Geacht College,

 Nu, vlak na het reces, de 'Komkommertijd' weer voorbij is, is het tijd voor de "Oliebollen".

Voor veel sportverenigingen, kerken, winkels en andere maatschappelijke organisaties is de verkoop van Oliebollen op de laatste dagen van het jaar en vooral op 31 december een zeer belangrijke bron van inkomsten.

Dit jaar valt 31 december echter op een zondag en er bereiken de VVD-fractie vragen van deze organisaties of het wel mogelijk is om op deze dag de Huizer inwoners te voorzien van verse oliebollen.

Wij beseffen dat het huidige college hecht aan de zondagsrust, maar het is voor veel organisaties een belangrijk moment. Veel inwoners hechten aan warme oliebollen op de laatste dag van het jaar. Inwoners van Huizen staan op 31 December hiervoor zelfs graag in de rij.

Daarom de volgende vraag van de VVD fractie aan het college:

Wat zijn de mogelijkheden voor sportverenigingen, kerken, winkels en andere maatschappelijke organisaties om oliebollen (en uiteraard appelflappen) te verkopen op zondag 31 december a.s. aan inwoners van Huizen?

Graag zie wij een schriftelijk antwoord op onze vraag tijdig voor de raadsvergadering van 28 september a.s. tegemoet.  Wij beseffen dat de termijn voor schriftelijke beantwoording maximaal 30 dagen bedraagt, maar hechten er aan om op korte termijn duidelijkheid te hebben over de mogelijkheid van oliebollenverkoop op zondag 31 december a.s.. Mocht schriftelijke beantwoording daarom onverhoopt niet lukken tijdig voor de raadsvergadering van 28 september a.s. , dan willen wij graag mondeling antwoord van uw college in deze raadsvergadering.