Fractie VVD Huizen bezoekt politie Gooi- en Vechtstreek Noord

Op 15 april jl. bracht een zestal fractieleden en lijstopvolgers een bezoek aan het politie basisteam Gooi- en Vechtstreek Noord (GVN) in het politiebureau in Naarden. Van hieruit wordt de basispolitiezorg aangestuurd in Huizen en in zes omringende gemeenten.

Teamchef Barbara Goos ontving ons hartelijk in de kantine, van waaruit we een prima zicht hadden op de bedrijvigheid in het bureau.

De politie zit in een periode van grote veranderingen, deels vanwege de vorming van de Nationale Politie, deels door bezuinigingen en efficiencyslagen. De politieorganisatie in onze regio was daardoor wat uit beeld geraakt. Reden genoeg voor de fractie om zich eens te laten bijpraten.

Aan de orde is gekomen: de rol van het basisteam in het grotere geheel van het politiedistrict Gooi- en Vechtstreek en de regio Midden-Nederland: wat kan het basisteam zelf, waarvoor moet een beroep worden gedaan op district en/of regio. Ook het overleg met de burgemeester en het openbaar ministerie over beleidsvoorbereiding en -uitvoering werd aangekaard evenals de voorziene uitbreiding van de formatie, de rol van de wijkagent en nog diverse andereinteressante zaken.

Het bezoek werd besloten met een gesprekje met de wachtcommandant in het operationele hart van het politiebureau en met een bezoek aan de gemeenschappelijke meldkamer van politie, brandweer en GGD/GHOR, die in hetzelfde pand als de politie is gevestigd.

Al met al een zeer geslaagd bezoek dat veel nieuwe kennis en inzichten heeft opgeleverd, wat goed van pas komt bij onze activiteiten in de raad, die erop gericht zijn om Huizen nog veiliger te maken.