VVD stelt vragen over slechte telefonische bereikbaarheid

Nieuwe klachten over de slechte bereikbaarheid per mobiele telefoon zijn voor de VVD Huizen aanleiding voor het stellen van vragen aan het college van B&W.

Al enkele jaren zijn er klachten van bewoners van de westelijke en zuidelijke buitengebieden van Huizen (Naarderstraat, Oude Bussummerweg, Crailoseweg) over de slechte bereikbaarheid. Dit leidt tot veel overlast, want gesprekken komen niet tot stand of worden plotseling afgebroken door gebrek aan bereik. Dat kan leiden tot levensgevaarlijke situaties als er (tevergeefs) verbinding wordt gezocht met politie, brandweer, ambulance of andere hulpdiensten. 

 

Deze kwestie is op 25 juni jl. al besproken in de gemeenteraad. Bij die gelegenheid heeft de burgemeester toegezegd dat er actie zal worden ondernomen, zo mogelijk gezamenlijk met de gemeente Naarden, in de richting van de telecomproviders.

 

Raadslid Willem Meijerman: “Het wordt tijd dat er duidelijkheid komt. De betrokken bewoners ervaren dit terecht als een urgent probleem. Het is daarom belangrijk om te weten  welke acties de gemeente Huizen heeft ondernomen. Ik ga ervan uit dat de gemeente er alles aan gedaan heeft om de telefoonmaatschappijen in beweging te krijgen. Van belang is ook om te vernemen wanneer een concrete oplossing voor dit probleem wordt gevonden en welke oplossing dat gaat zijn”.